Składniki:
- płatki owsiane
- płatki ryżowe
- płatki jaglane (ilość każdego rodzaju płatków zależy od tego czy wolimy owsiankę bardziej czy mniej gęstą :) )
- garść suszonej żurawiny lub rodzynek
- pół banana
- garść pestek słonecznika, pestek dyni
- mleko - tu podobnie jak z ilością płatków - mniej mleka jeżeli ktoś lubi gęstą owsiankę, więcej jeżeli mniej gęstą. Co do mleka, to ja zmieniam rodzaje raz na jakiś czas - raz używam owsianego, innym razem ryżowego, a ta akurat była robiona na mleku sojowym. Różne rodzaje mleka można kupić w rossmanie, jak są promocje to w nawet rozsądnej cenie można je dostać :) )
- odrobina wody
Przygotowanie:
Wlewamy odrobinę wody na dno garnka. Stawiamy na ogień, wsypujemy odpowiednią ilość płatków. Dosypujemy bakalie, kroimy i wrzucamy banana. Jak już płatki trochę napęcznieją dolewamy odpowiednią ilość mleka. Gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Pestki słonecznika, dyni i winogrona kładę zazwyczaj na wierzch, można je jednak wrzucić z bananami i bakaliami "do środka".
Smacznego! :)
/Karolina
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz